Gurumi Apa

Ännu ett japansk mönster (mönstret hittar du här). Denna gången blev det en apa och han blev så sööt. Honom påbörjade jag för ett tag sedan, men han blev mitt första "UFO" (un finish objet). Vet inte varför, ville bara inte sy ihop honom. Och sedan var jag ju tvungen att fixa en bröllopspresent till kusinen. Lika bra det, för efter katter kände jag plötslig för att återuppta min UFO. Och resultatet blev Tiko, han är ca 34 cm från huvud till tå och virkad i restgarn. Tiko är bara tre veckor gammal, men redan ett busfrö. Han är nyfiken av sig och älska att klättra och bada.

amigurumi apan Tiko

Hi...Tiko har hittan sin favorit badbalja och han har inga problem med att ta sig i och ur den på egen hand.

amigurumi apan Tiko

Varning för busapa! Det var nära att Tiko välte min glasburk med lyckostjärnor. Det var när ögat och Tiko vågade inte titta, men som tur fanns Eli-chan i närhenten och kunde rädda situationen. Efteråt försökte han blidka mig genom att se oskyldigt söt ut. Gissa om han lyckades!

// Eli-chan


Amigurumisar ur "Virka Amigurumi"

Mia Begntssona bok Virka amigurumi

Har i tidigare inlägg nämnt Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi". Här kommer några bilder av mina gurumisar som jag virkat enligt mönstren från boken.

 

En bra bok om man är nybörjare, fast jag saknade tips på inköpsställen, särskillt för ögon. Tipsen finns dock på Mias blogg. När man väl lärt sig förkorningarna och att tolka mönstren är det inte så svårt att hänga på och skapa sina amigurumisar.

 

Fast jag tycker bättre om de japanska mönstren med diagram och tabeller. För även om man inte kan japanska, så kan man ändå lära sig att tolka mönstren. Samma går ju inte med de svenska mönstren, språket ställer till det. Nja, det är väl en smaksak vilken av sätten man tycker om och ärligt talat så spelar det inte så stor roll längre, nu när jag lärt mig tolka båda sätten. // Eli-chan

 

mina amigurumisar

amigurumikanin ur virka amigurumi

amigurumi sköldpadda ur virka amigurumi

mina amigurumi sköldpaddor


Bröllopspresent

Min kusin gifte sig i förra måndaden och vad fick hon, om inte mina unika virkade katter (hon älskar ju katter och har en själv). De två första blev jag inte riktig nöjda med så jag virkade två till. Totalt blev det fyra katter på en vecka, tala om att det händes i händerna och handlederna efter det.

Nedan är bilder på Anni och Bori, som blev det lyckliga paret som fick åka till min kusins bröllop i Schweiz.
Bröllopskatterna Bröllopskatterna
Visst blev de fina, fast de fick mycket hjälp av de andra katterna. Utan dem hade Anni och Bori inte blivit så fina som de blev. Jag har bildbevis på det.

Bori gör sig fin till bröllop

Killarnar hjälptes åt och gjorde Bori bröllopsklar, samtidigt som de andra tjejerna hjälpte Anni att bli extra fin till bröllopet.

Anni gör sig fin till bröllop

Jag fick säga till och förklara flera gånger att Anni bara ska gå på bröllopet och inte själv delta i den, hon behöver ingen slöja, men det hjälpte inte. De andra tjejerna gick inte att stoppa, det var deras första bröllopsfest och eftersom de själva inte fick åka så gjorde allt och lite till för Anni. Jag hade inte hjärtat att stoppa dem och Anni hade ju så roligt.

nerpackad Anni och Bori

Klara och fina fick de först åka med posten till Södertjälje till syrran och sedan åka med henne till Schweiz. //Eli-chan

Utlottning hos Mia och Panda

Mia firar sin bok med utlotting. Tävlingen gäller till den 20:e Oktober.




Jag heter Elisa, men bloggar och säljer virkade alster under namnet "Eli-chan". Namnet har jag fått av min japanska vän Yuki. Här hittar du amigurumisar och annat virkat. Unika virkade DIY presenter i alla dess former och färger. Hoppas ni tycker om dem lika mycket som jag.

Maila mig gärna om ni har frågor eller vill köpa något.

[email protected]

/Eli-chan.
RSS 2.0