Love is in the air

Är det kärlek jag vändrar kärlek i luften.? Det är nog något mellan Coffe-kun och Mikan...............

Kärlek mellan mina katter

// Eli-chan


Amineko mutation

Med amineko som utgångspunkt testatde jag olika ändringar. Coffe-kun, en brun hankatt fick ändrade händer och fötter. Mini-chan, tjejkatt fick mindre huvud, längre armar och ben. Hon fick även en klänning och blomhalsband. Mikan, ännu en tjejkatt,  fick större huvud och ändrade ögon. Och som ni kanske märker, har hon trosor på sig. // Eli-chan

Mina variation av amineko.

Mina Aminekosar

För dem som älskar katter, få ni inte missa amineko katterna, mönstren finns här. Sidan är på japanska, men det finns några mönster på engelska (längst till höger), bla kattmönstret. De, jag har virkat är dock på japanska. Fast det är inte så svårt, om man utgår från den engelska versionen. När man väl lärt sig att tyda diagramen, så spelar det inte så stor roll vilket språk mönstren är på.

mina aminekos

Min första Amineko var den lilla lila katten, Neko-san. Halsduken utav restgarn improviserade jag fram, inte så dumt. Eftersom mönstren var på japanska så var det extra spännande att se resultatet. Min andra katt blev en stor katt (vilket jag inte visste vid tiden), Nene.

amineko, Nenes testund

Nene är min favorit kattmodell, lätt att fota, blir alltid bra och viktigast av allt, klagar inte. Nene är runt 50 cm från top till tass. Vikt, öh...hmm, den är lite känslig, så den talar vi inte om. Extra vikt i kroppen löste jag med hjälp av mineralstenar. Nene älskar att sova, kan sova var som helst. Även under fotoshootings och sina testunder. //Eli-chan

Kawaii björnar

Amigurumis är perfekta presenter (tycker jag). Var och en av dem är unika, speciella och handgjorda med massor av kärlek. I år tog två av mina kusiner studenten, så jag gjorde två vita/beigea björnar med studenthatt som present till dem. Tyvärr så har jag inga bilder på dem, fast uppskattade blev dem. Jag köpte Mia's virkbok, lite tunn kanske, men annars är den jätte bra. Om ni inte hört det, så ska det bli en uppföljare. I boken fanns det olika mönster på fötter. Så jag testade och gjorde några andra björna (samma garn, fast lila denna gången) med händer och fötter från Mia's mönster. Testade även olika ögon. Resultatet, Koji och Coco.

Koji och Coco, en kill och en tjej björn, de blev så sööta! Kawaii ne!!!

Koji är runt 34 cm hög och helt unik. Han har två olika nyanser blå ögon. Detta för att det var sent och jag var trött när jag sydde ihop honom och inte märkte något förrän det var för sent. Hur jag än försökte gick det inte att få isär fästplattan. Behöver nog inte säga att det var första gång jag använde säkerhetsögon eller.....som tur var, var det samma storlek på ögonen. Ja, det blev som det blev, men det gör ju bara Koji extra speciell.

amigurumi björnar

Coco är mycke tjejig björn. Hon är ca 30 cm från öra till tass och vikten, hm. man ska aldring tala om en dams vikt. Hon är stoppade med mineralstenar, så hon är inte lätt som en fjäder precis. Dock kan jag säga att hon väger mer än Koji, men säg det bara inte till henne. Henne testade jag med att brodera ögonen, vilket jobb det var. Vet inte hur många gånger jag fick göra om innan det blev bra. Fast kawaii blev hon. // Eli-chan

Hello Kitty & Mr Groda och flera...

Här kommer flera bilder på mina första amigurumisar. Mönstren har jag hittat på internet, men fråga mig inte var. I början tänkte jag inte alls på att spara länkarna.

Baby Hello Kitty  är så sött, men det var ett helvete att tyda mönstret. Ändå var denna min fjärde Kitty. Testade med att stoppa en påse lavender i, det blev inte helt fel.

amigurumi groda och Hello Kitty

Så ser kitty ut med mössan uppe. Herr Groda var betydlig lättare att göra. Kanske för att jag hade fått lite "erfarenheter". Efter mina Hello Kittys var helt plötsligt de flesta amigurumisar inte svåra.

amigurumi lamm och nalle

Lammet heter BeBe och rosa björn??? hmm....finns de? Ja men, vem har sagt att amigurumisar måste vara realistika. Rosa björna finns, jo då i Eli-chans värld finns de, så de'så. //Eli-chan


Bloggnovis!

Kan absolut inget om bloggandet, helt "bloggnovis", så detta är mitt allra första inlägg i min första blogg. Vilken tid det tog att fixa till bloggen, trots att jag hade hjälp av min kusin.  Det har nästan tagit tre månader, fast det känndes mer som tre år. Hmm... överdrev nog lite. Nå, har bara mid själv att skylla på eftersom jag inte tyckte om de layouter och bakgrunder som fanns till hands på blogg.se. Med tanke på att jag inte kunde något om html, kodning eller ens hur en blogg var uppbyggd, så tycker jag att resultatet inte blev så dumt. Nu gäller det bara att börja med bloggandet.

Så vad är detta för en blogg? Detta kommer att bli en virkblogg med massor av amigurumisar. För ett halvår sedan började jag virka min allra första armigurumi och sedan dess är jag helt fast, man blir bara så glad utav att se dem. Det finns många duktiga bloggare/ hantverkare som dela med sig av sina verk och erfarenheter, så jag vill också visa upp mina sötnosar och kanske göra någon annan glad. //Eli-chan

Min första amigurumi.

Min första amigurumi. Virkat av restgarn som jag köpt hos röda korset. Det var inte lätt alls kan jag säg.

bland mina första amigurumisar

Ugglorna och hunden var betydligt lättare att göra.


Jag heter Elisa, men bloggar och säljer virkade alster under namnet "Eli-chan". Namnet har jag fått av min japanska vän Yuki. Här hittar du amigurumisar och annat virkat. Unika virkade DIY presenter i alla dess former och färger. Hoppas ni tycker om dem lika mycket som jag.

Maila mig gärna om ni har frågor eller vill köpa något.

[email protected]

/Eli-chan.
RSS 2.0